Arcadia Apartments

Cât costă renovarea unui apartament de 2 camere cu o suprafață de 55 mp. ?

Renovarea unui apartament de 2 camere este o investiție importantă, care necesită planificare, bugetare și alegerea unor profesioniști de încredere. În acest articol, vom analiza costurile totale ale renovării integrale ale unui apartament de 2 camere cu o suprafață de 55 mp. și mobilarea lui, precum și factorii care influențează aceste costuri.

Ce lucrări sunt necesare pentru renovarea unui apartament de 2 camere?

Dacă vorbim despre o renovare completă și exactă, iată lucrările pe care trebuie să le realizezi:

  • Instalație electrică completă, de la prize, la contor și întrerupătoare;
  • Renovarea completă a bucătăriei: nivelare podea, gresie, faianță, văruirea pereților;
  • Renovarea completă a băii: gresie, faianță, obiecte sanitare (cadă, chiuvetă, vas de toaletă), mobilier, vopsea lavabilă;
  • Recondiționarea pereților;
  • Parchet nou;
  • Renovarea balconului (gresie, lavabil);
  • Schimbarea ușilor și a ferestrelor;
  • Schimbare mobilier în camere.

Poate nu aveți nevoie de toate aceste schimbări, ci doar de 3-4. Este în regulă, în continuare vom discuta despre cum să estimați bugetul pentru renovare în funcție de necesitățile pe care le ai.

Cât costă renovarea unui apartament de 2 camere: variante de preț

Este absolut necesar să-ți faci un buget deoarece unele modificări au prioritate, iar banii trebuie să aibă o direcție clară. Uite lista estimativă a cheltuielilor pentru renovările de mai sus:

Manoperă: 8.500- 9.500 Lei;

Materiale construcții și uși: 12.500- 14.000 Lei

Renovare baie: 1.700- 2.500 Lei pentru obiecte sanitare;

Tâmplarie și geamuri: 5.500- 7.000 Lei;

Electrice (prize, aplice, becuri): 1.300- 1.500 Lei;

Parchet: 1.200- 2.000 Lei;

Mobilier întreaga casă: 15.000- 20.000 Lei

Astfel, costul total al renovării unui apartament de 2 camere este cuprins între 45.700 lei (aprox. 9.000 Euro) și 56.500 Lei (aprox. 11.000 Euro). Vorbim despre cheltuieli medii, însă ele pot să fie mult mai mari, în funcție de alegerile fiecăruia.

O altă variantă de preț, care include atât manopera, cât și materialele pentru renovarea completă a apartamentului (la cheie), inclusiv lucrări de demontare, instalații electrice și sanitare, lucrări de faianță și zugrăveli, înlocuirea ferestrelor și ușilor. Prețul se referă la manopera și materialele pentru renovarea completă a apartamentului (la cheie), inclusiv lucrări de demontare, instalații electrice și sanitare, lucrări de faianță și zugrăveli, înlocuirea ferestrelor și ușilor. Prețurile pentru renovare apartament la cheie variază între 1.900 lei/mp și 2.700 lei/mp. Astfel, pentru un apartament de 55 mp, costul total ar fi între 104.500 lei (aprox. 20.000 Euro) și 148.500 lei (aprox. 29.000 Euro).

O estimare simplificată, bazată pe o regulă generală: vei cheltui minim 100 de Euro pentru un metru pătrat. Astfel, dacă apartamentul tău are 55 de metrii pătrați, va trebui să pornești din start cu un buget de minim 5.500 Euro. Atenție, acesta este prețul fără mobilier.

Care sunt factorii care influențează costul renovării unui apartament de 2 camere ?

După cum se poate observa, există o diferență mare între cele trei variante de preț prezentate mai sus. Acest lucru se datorează faptului că există mai mulți factori care influențează costul renovării unui apartament de 2 camere, cum ar fi:

Vechimea apartamentului: un apartament vechi va necesita mai multe lucrări de reparații și înlocuire a instalațiilor, decât unul nou sau aproape nou;

Calitatea materialelor: în funcție de calitatea materialelor pe care le alegi, prețul poate varia foarte mult. De exemplu, un parchet laminat poate costa între 30 și 100 de lei/mp, în timp ce un parchet masiv poate costa între 100 și 300 de lei/mp;

Preferințele personale: în funcție de gusturile și nevoile tale, poți opta pentru un design simplu sau unul sofisticat, pentru un mobilier standard sau unul personalizat, pentru o amenajare minimalistă sau una luxoasă. Toate acestea vor avea un impact asupra bugetului tău;

Alegerea profesioniștilor: este foarte important să alegi o echipă de profesioniști care să-ți ofere garanția calității și a respectării termenelor. De asemenea, este bine să compari mai multe oferte și să negociezi prețul final, în funcție de lucrările pe care le dorești.

Cum să economisești bani la renovarea unui apartament de 2 camere ?

Dacă vrei să economisești bani la renovarea unui apartament de 2 camere, iată câteva sfaturi care te pot ajuta:

Fă o listă de priorități și stabilește ce lucrări sunt esențiale și ce lucrări pot fi amânate sau eliminate;

Caută materiale de calitate la prețuri accesibile, profitând de ofertele și promoțiile magazinelor de specialitate;

Alege un design simplu și funcțional, care să nu necesite multe modificări sau accesorii costisitoare;

Fă tu unele lucrări mai simple, cum ar fi vopsirea pereților, montarea mobilierului sau a corpurilor de iluminat;

Reciclează sau recondiționează unele piese de mobilier sau obiecte decorative, care pot da un aspect nou și original apartamentului tău.

HomeMe Estates

oferte închiriere

oferte vânzare

ImoBlog

WhatsApp