One Eliade Primaverii

Prețurile apartamentelor din zona de nord a Bucureștiului la finalul lui 2023 din ansambluri rezidențiale noi

Zona de nord a Bucureștiului este una dintre cele mai căutate și mai scumpe zone din capitală, datorită proximității de cel mai puternic pol de business din București, parcuri, lacuri, centre comerciale și școli. În această zonă, se construiesc numeroase ansambluri rezidențiale noi, care oferă locuințe moderne dotate cu facilități precum piscine, spații verzi, locuri de joacă sau săli de sport.

Prețurile apartamentelor din ansamblurile rezidențiale noi din zona de nord a Bucureștiului variază în funcție de suprafața utilă, numărul de camere, compartimentare, etaj, anul construcției, stadiul construcției, calitatea finisajelor și a materialelor folosite, dar și de prezența sau nu a unui loc de parcare. În general, prețurile sunt mai mari decât în alte zone ale orașului, reflectând cererea ridicată și oferta limitată de pe piața imobiliară.

Prețurile medii ale apartamentelor de vânzare în zona de nord a Bucureștiului în decembrie 2023 erau următoarele:

  • Garsoniere: 1.800 euro/mp util
  • Apartamente cu 2 camere: 1.900 euro/mp util
  • Apartamente cu 3 camere: 2.000 euro/mp util
  • Apartamente cu 4 camere: 2.100 euro/mp util
  • Apartamente cu 5 camere: 2.200 euro/mp util

Aceste prețuri nu includ TVA și locurile de parcare aferente, care se vând separat și care pot costa între 7.000 și 25.000 de euro plus TVA, în funcție de tipul de parcare (subterană sau supraterană), de dimensiune și de locație. De exemplu, un loc de parcare subteran în ansamblul rezidențial One High District, situat în zona Aviației, se vindea cu 15.000 de euro în decembrie 2023.

Un alt factor care influențează prețurile apartamentelor din zona de nord a Bucureștiului este tipul de vânzător. Există două categorii principale de vânzători: dezvoltatorii imobiliari și proprietarii individuali. Dezvoltatorii imobiliari sunt cei care construiesc și vând ansamblurile rezidențiale noi, iar proprietarii individuali sunt cei care dețin și vând apartamentele și parcarile aferente din aceste ansambluri.

Dezvoltatorii imobiliari au avantajul că pot oferi garanții, facilități de plată, discounturi sau bonusuri la achiziționarea unui apartament sau a unui loc de parcare. De asemenea, ei pot oferi locuințe personalizate, în funcție de preferințele și nevoile clienților. În schimb, proprietarii particulari au avantajul că pot negocia prețurile, fiind mai flexibili și mai dispuși să accepte oferte mai mici decât prețul de piață.

Un exemplu de ansamblu rezidențial nou din zona de nord a Bucureștiului, construit și vândut de un dezvoltator imobiliar, este Crystal North, situat în zona Pipera. Acesta oferă apartamente cu suprafețe cuprinse între 49 și 203 mp, cu prețuri cuprinse între 106.182 și 899.000 de euro, plus TVA. Locurile de parcare subterane se vând cu 15.000 de euro, plus TVA, iar cele supraterane cu 10.000 de euro, plus TVA. Crystal North oferă clienților săi facilități precum piscină, sală de fitness, spații verzi, locuri de joacă, securitate 24/7 și acces rapid la șoseaua de centură și la aeroport.

Un exemplu de apartament și loc de parcare aferent din zona de nord a Bucureștiului, deținut și vândut de un proprietar particular, este un apartament cu 3 camere decomandate, cu o suprafață utilă de 85 mp, situat în ansamblul rezidențial Greenfield Baneasa. Acesta se vindea cu 157.300 de euro, fără TVA, în decembrie 2023. Locul de parcare aferent se vindea cu 10.000 de euro, fără TVA. Greenfield Baneasa este un ansamblu rezidențial situat în inima pădurii Băneasa, care oferă locuințe ecologice, cu finisaje de calitate și cu acces la facilități precum piscină, sală de sport, spații comerciale, școală și grădiniță.

În concluzie, prețurile apartamentelor și parcarilor aferente din zona de nord a Bucureștiului în 2023 doar din ansambluri rezidențiale noi sunt printre cele mai ridicate din oraș, dar și printre cele mai variate, în funcție de mai mulți factori. Cei care își doresc să achiziționeze o astfel de proprietate trebuie să țină cont de acești factori și să compare ofertele disponibile pe piață, pentru a face cea mai bună alegere.

HomeMe Estates

oferte închiriere

oferte vânzare

ImoBlog

WhatsApp