Arcadia Apartments

Ce trebuie să știi despre certificatul energetic înainte de a cumpăra sau închiria un imobil

Certificatul energetic este un document care indică performanța energetică a unei clădiri sau a unei unități de clădire, exprimată prin consumul de energie primară și finală, precum și prin emisiile de CO2. Acesta este necesar în cadrul tranzacțiilor imobiliare, cum ar fi vânzarea sau închirierea unei locuințe, și trebuie să fie eliberat de către auditori energetici autorizați.

Conform legislației în vigoare, certificatul energetic se reînnoiește la fiecare 10 ani de la data emiterii, cu excepția situației în care au loc lucrări de renovare majoră, care modifică consumurile energetice ale clădirii/unității de clădire. Absența certificatului de performanță energetică poate să ducă la nulitatea relativă a contractului de vânzare-cumpărare, fiind susceptibil de contestație în instanță.

Certificatul energetic prezintă două indicatori importanți: clasa energetică și nota energetică. Clasa energetică este cuprinsă între A și G, unde A este cea mai eficientă din punct de vedere energetic. Nota energetică este cuprinsă între 1 și 100, unde 100 este nota maximă pe care o poate obține o clădire sau o unitate de clădire. Aceste informații sunt esențiale pentru a putea înțelege cât de eficientă este o clădire din punct de vedere energetic și pentru a lua decizii informate în privința cumpărării sau închirierii acesteia.

HomeMe Estates

oferte închiriere

oferte vânzare

ImoBlog

WhatsApp