Nusco City

Cum să alegi cele mai profitabile apartamente noi în București

Dacă ești în căutarea unei investiții imobiliare care să îți aducă un venit lunar constant și o apreciere a capitalului pe termen lung, atunci ar trebui să iei în considerare achiziționarea unui apartament nou în București. Capitala României este un oraș dinamic, cu o piață imobiliară în plină dezvoltare, care oferă oportunități diverse și atractive pentru investitori.

Dar cum să alegi cele mai profitabile apartamente noi în București? Ce criterii să folosești pentru a compara diferitele oferte și a lua cea mai bună decizie? În acest articol, îți vom prezenta câteva aspecte esențiale pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să investești în apartamente noi în București.

Randamentul investiției

Primul și cel mai important criteriu pe care trebuie să îl analizezi este randamentul investiției. Acesta reprezintă raportul dintre valoarea chiriei primite și valoarea proprietății, exprimat ca procent. Cu cât randamentul este mai mare, cu atât investiția este mai profitabilă.

Randamentul investiției depinde de mai mulți factori, cum ar fi prețul de achiziție, chiria practicată, costurile de întreținere, impozitele, gradul de ocupare etc. De asemenea, randamentul poate varia în funcție de tipul de proprietate, localizare, condițiile de piață și calitatea chiriașului.

Pentru a calcula randamentul investiției, poți folosi următoarea formulă:

Randament = Chirie × 12​ luni x 100/ Preț apartament

De exemplu, dacă achiziționezi un apartament nou cu două camere în București cu 100.000 de euro și îl închiriezi cu 500 de euro pe lună, atunci randamentul investiției este:

Randament= 500 × 12 x 100 / 100.000 ​= 6%

Acesta este un randament decent, dar nu extraordinar. În general, se consideră că un randament de peste 8% este foarte bun, iar unul de peste 10% este excelent.

Zonele cu cele mai mari randamente

Dacă vrei să obții cele mai mari randamente din închirierea apartamentelor noi în București, atunci trebuie să ții cont de zona în care se află proprietatea. Nu toate zonele din București au același potențial de creștere și de închiriere, așa că este bine să faci o cercetare amănunțită înainte de a cumpăra.

Cele mai profitabile zone din București pentru apartamentele noi sunt Crângași, Grozăvești, Piața Victoriei, Vitan și Băneasa. Aceste zone au în comun faptul că sunt aproape de centrele de afaceri, de stațiile de metrou, de centre comerciale și de alte facilități urbane.

De exemplu, în Crângași și Grozăvești, două zone aflate în plină transformare datorită noului val de dezvoltări de birouri, apartamentele noi cu două camere oferă randamente de 7,5%, iar cele cu trei camere de 7,1%. Acestea sunt cele mai mari randamente din București pentru apartamentele noi, depășind chiar și zonele de lux, cum ar fi Herăstrău, Aviației sau Floreasca.

Calitatea și siguranța construcției

Un alt aspect esențial pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când vrei să investești în apartamente noi în București este calitatea și siguranța construcției. Nu toate apartamentele noi sunt construite la aceleași standarde de calitate, iar unele pot prezenta riscuri de siguranță, cum ar fi cutremurele, incendiile sau inundațiile.

Pentru a evita astfel de probleme, este recomandat să verifici cu atenție documentația tehnică a ansamblului rezidențial în care vrei să cumperi, să vizitezi apartamentul și să îl inspectezi cu un specialist, să ceri garanții și certificate de calitate de la dezvoltator și să te asiguri că proprietatea este asigurată.

De asemenea, este bine să alegi un apartament nou într-un ansamblu rezidențial care oferă și alte avantaje, cum ar fi spații verzi, locuri de parcare, securitate, facilități sportive și de relaxare etc. Acestea pot crește valoarea apartamentului și pot atrage chiriași mai buni și mai stabili.

Investiția în apartamente noi în București poate fi o afacere foarte profitabilă, dacă știi cum să alegi cele mai bune oferte. Pentru a obține cele mai mari randamente, trebuie să ții cont de zona în care se află apartamentul, de calitatea și siguranța construcției și de alte criterii care pot influența valoarea și cererea de închiriere.

Dacă ai nevoie de ajutor în alegerea apartamentului nou ideal pentru tine. Contactează-ne și îți vom oferi cele mai bune soluții pentru investiția ta imobiliară.

HomeMe Estates

oferte închiriere

oferte vânzare

ImoBlog

WhatsApp